Geniet van de ultieme vrijheid, huur een camper.


Proef de sfeer van pittoreske dorpjes, bezoek prachtige natuurparken en parkeer je camper daarna op een mooi plekje midden in de natuur. Heerlijk buiten eten. Een flesje wijn en een goed boek.


Geniet van het moment, geniet van de dag.


Als je een camper gaat huren, huur hem dan bij je in de buurt dat is wel zo makkelijk. Bij het reizen met een camper komt ook nog wel wat kijken vergis je daar niet in. Het opbouwen en afbreken als ik het zo mag noemen vergt nog wel enige aandacht. Oefen het eerst eens van te voren.


Maak een lijst met spullen die je mee wilt nemen. Lees camperervaringen op internet en doe er je voordeel mee. Overleg goed met de verhuurder over de eigenschappen van de camper. Veel plezier.Camper Verhuur:

Goboony.nl
Camper huren direct bij de eigenaar
Campervoet
Bij Camper Voet huur je een klassieke Volkswagen T2 of T3 camper voor een korte én lange reis.
CVD Camperverhuur
Voor betaalbare huurcampers
Camperverhuur Arnhem
Het adres voor betaalbare huurcampers
Camperfun
Op avontuur met een van onze campers
Crikey camper hire
Kies de camper die bij je avontuur past
Travelhome.info
Campervakanties
Camperaar
De website voor de individuele camperaar. Reizen per camper heeft een vlucht genomen
Camper startpagina
Alles over de camper op een rijtje
Camperleven.nl
Op deze camper-site kun je gratis een camperadvertentie plaatsen
Nederlandse Kampeerauto Club
De Nederlandse Kampeerauto Club is momenteel de camperclub van Europa.

Camper Tips:


Reizen met de camper is niet te vergelijken met gewoon kamperen, zelfs niet met reizen met de caravan. Om de typische voordelen van het camperen optimaal te benutten volgen hier enkel tips:

---> Plan niet de hele reis van te voren, maar laat je voeren door je gevoel. In Belgie noemen ze een camper niet voor niets ‘zwerfauto’. Dat zegt genoeg. Kom je op een leuke plek? Blijf daar dan net zo lang tot je weer de kriebels krijgt en dan ben je ook zo weer weg.

---> Ga niet stressen, maar vakantie vieren. Plan zo min mogelijk dagen waarop je veel kilometers moet maken. Wil je naar Italië? Prima, maar probeer niet in twee dagen bij het Gardameer te zijn. Reis niet meer dan zo’n 350 kilometer per dag. Vertrek vroeg en zoek aan het begin van de middag een leuk plekje. De rest van de dag doe je waar je zin in hebt. En de volgende dag ga je weer fit verder.

---> In heel Europa zijn inmiddels speciale camperplaatsen waar je voor weinig geld een nacht (of meer) kunt staan. Er zijn gidsen te koop waar deze plaatsen op staan aangegeven. Vaak zijn deze plaatsen dicht bij stadscentra of andere bezienswaardigheden te vinden. Campings zijn meer geschikt voor een wat langer verblijf.

---> Ga ‘wild’ kamperen. Vaak is het mogelijk om je camper op dat voor jouw speciale plekje neer te zetten. Maar er is wel een voorwaarde: de eigenaar van de grond moet er mee akkoord gaan. Vraag om toestemmming voordat je je gaat installeren en vraag ook meteen naar de voorwaarden. Soms valt er ook stroom en/of water te regelen. Daar moet je dan uiteraard wel iets voor betalen. Met name buiten de echte toeristenstreken word je vaak hartelijk ontvangen. Het zal je verbazen hoeveel mensen het leuk vinden als je ze vertelt dat je juist hun plekje zo speciaal vindt dat je er graag een nachtje wilt blijven.

---> Neem de fietsen mee. Het voordeel van een camper is natuurlijk dat je uitermate mobiel bent. Maar voor het echt ontdekken van de omgeving waar je bent is wandelen en vooral fietsen echt geweldig. Je bent lekker gezond bezig in de buitenlucht en je kunt op vele interessante plekjes komen.

---> Neem een gasbarbecue mee. Gas heb je toch bij je, en lekker eten buiten bij de camper onder je luifeltje is het ultime vakantiegevoel. Natuurlijk moet dit wel in overleg met de campingbaas.